Priročniki

Naslov Grafi
Vsebina


Aplikacija 1KA omogoča zelo zmogljive grafe, privzeto pa so izbrani najbolj primerni, lahko pa jih oblikujete glede na svoje potrebe.

 

Do grafov dostopate tako preko zavihka 'ANALIZE' - 'Grafi':
 

1. NASTAVITEV ENOT ZA PRIKAZ

Zgoraj levo lahko nastavite katere enote upošteva pri risanju grafov – 'Vse enote' ali le 'Ustrezne'. Privzeto je nastavljeno, da vam prikazuje le ustrezne, torej le tiste ankete, ki so bile v celoti izpolnjene in imajo status 6, ter tiste ankete, ki so bile le delno izpolnjene in imajo status 5.

 

2. IZVOZ GRAFOV

Same grafe lahko izvozite v več različnih formatov, kot so PDF, MS Word in MS PowerPoint. Lahko izvozite posamezen graf ali pa vse skupaj. Posamezne grafe izvozite s klikom na ikone omenjenih programov v nastavitvah poleg grafa - z miško se zapeljite na ikono s 'puščico gor', kjer iz menija izberite program v katerega želite uvoziti graf. V primeru, da vam ne ustreza kvaliteta grafov, lahko le to spremenite s klikom v okenček 'Visoka ločljivost' v meniju 'Filtriranje'. 

 

3. OBLIKOVANJE GRAFOV

Pri oblikovanju grafov imate v desnem oknu 'Nastavitve' še dodatne opcije za urejanje svojega grafa. Tukaj lahko izbirate med različnimi 'Tipi grafa', lahko nastavite, da vam 1KA podatke 'Uredi po velikosti', imate pa tudi možnost vklopa 'Legende' in predogleda vprašanja v anketi. Nekatere nastavitve pa so odvisne tudi od tipa vprašanja, npr. 'Izbira skale' , 'Širina teksta', ... V grafe je sicer privzeto vključena takšna skala, ki je najbolj primerna za posamezen tip vprašanja. Dodatne prilagoditve skale so na voljo v primeru vprašanj z več možnimi odgovori.

 

 

4. NAPREDNE NASTAVITVE

Če pa želite še dodatno urejati vaš graf, pa lahko s klikom na 'Napredne nastavitve' urejate 'Labele', 'Barve' in 'Rekodiranje':

  • V prvem zavihku, 'Labele', lahko popravite napise oz. opise v vašem grafu. To je predvsem priporočljivo za tiste labele, ki so predolge in se ne prikažejo v celoti.
  • V zavihku 'Barve' lahko spreminjate posamezne barve npr. stolpca ali dela v strukturnem krogu...
  • V zadnjem zavihku, 'Rekodiranje', lahko odgovore vprašanja rekodirate, lahko npr. iz 5 vrednosti naredite 3, tako da rekodirate vrednosti 1 in 2 v vrednost 1 in tako naprej…


V primeru, da želite še dodatno spremeniti vaše grafe, pa lahko kliknete na okenček 'Filtriranje' (zgoraj na desni), kjer lahko v oknu 'Nastavitve' spreminjate velikost pisave v grafih, lahko pa izberete že izdelan nabor barv v Nastavitvah.

 

Ostale napredne nastavitve slikovnega prikaza analiz pa so iste, kot pri statistikah.

 

Povezave:

 

 

Print

Priročniki (122)